Jelenlegi hely

Címlap » Pályázatok

Határtalanul! 2017

Iskolánk az idei évben is sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Határtalanul! Kárpátaljai akcióprogramjára. A pályázat során iskolánk felvállalta, hogy 200 000 Ft adományt visz ki a Mezőváriban található Vári II. Rákóczi Ferenc Középiskola számára. 2017. november 7-én  a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola, a Classic Alapfokú Művészeti Iskola Kankalin néptáncegyüttes és iskolánk egy közös jótékonysági estet szervezett, amelynek bevételét a kárpátaljai iskola javára ajánlotta fel.

   

Az eseményről készült további képek itt megtekinthetőek.

Első utazás Kárpátaljára

2017.11.10. Határtalanul pályázat, Kárpátalja, előkészületek

https://photos.app.goo.gl/d3yZICg8JCv5OGli2

2017.11.13. Határtalanul pályázat, Kárpátalja, 1. nap

https://photos.app.goo.gl/bYrUnSgNoG7RXNBA3

2017.11.14. Határtalanul pályázat, Kárpátalja, 2. nap

https://photos.app.goo.gl/9uLHswzZJ8BDwtmU2

2017.11.15. Határtalanul pályázat, Kárpátalja, 3. nap

https://photos.app.goo.gl/XMPek8lynu5LLm7p1

2017.11.16. Határtalanul pályázat, Kárpátalja, 4. nap

https://photos.app.goo.gl/2dQPJzqvOvfbC67M2

Az eseményről készült videók itt megtekinthetőek: I., II.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola 2018. március 20-23 között fogadta a Határtalanul! Kárpátaljai akcióprogram keretében a mezőváriban található Vári II. Rákóczi Ferenc Középiskola és a Nagyberegi Református Líceum diákjait.

Az elmúlt hetek extrém időjárása megnehezítette a határon való átjutást, de a fogadó iskola által szervezett programoknak köszönhetően feledésbe merültek az utazási nehézségek. Többek között ellátogattak a diákok Ópusztaszerre, ahol megtekintették a Feszty-körképet, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, megismerkedtek a régészet rejtelmeivel a tanulók, amit egy irodalmi foglalkozás követett, verset írtak, plakátokat készítettek, belebújhattak a régi korok  ruháiba is. Szegeden a Pick Múzeumban ismerkedtek a tanulók a kolbászkészítéssel, a paprika feldolgozásának fázisaival, amit egy kis kóstoló is követett. Szeged nevezetességei, épületei mindig nagy hatást gyakorolnak az ide látogatókra. A kárpátaljai és hódmezővásárhelyi diákok ellátogattak a Parlamentbe is. Nagy élmény volt ez a tanulóknak. Különösen a koronaőrök szolgálatba állása, az ülésterem hagyott mély nyomokat a diákokban. Reménykedtek a tanulók, hátha látnak ismert politikust az épülettel való ismerkedés közben. Hódmezővásárhely hangulatos belvárosa, sétálóutcája is nagyon tetszett az ide látogató diákoknak. A csoportban voltak olyan tanulók, akik már nem először jártak a városban, és ők tartottak társaiknak idegenvezetést az első látogatásuk óta a városban tapasztalt változások bemutatásáról.

Az itt töltött napok során nagyon jól érezték magukat a diákok, nagyon hálásak voltak a város és a gimnázium tanulóinak vendégszeretetéért. A fogadó intézmény tanulói a kárpátaljai diákok számára könyvgyűjtést szerveztek, amely során nagy mennyiségű mesekönyv, szépirodalmi és ifjúsági könyvek gyűltek össze. Ezekkel a könyvekkel megrakodva tértek haza a vendégdiákok Kárpátaljára.

Kárpátaljai diákok utazása Magyarországra

Az eseményről készült további képek itt megtekinthetőek.