Hódtói Általános Iskola és Gimnázium Alapítvány
Adószám: 18458006-1-06
Bankszámlaszám: 11735067-20048518-00000000

2024.06.27-28. - Beiratkozás gimnáziumi osztályainkba

A gimnáziumi osztályainkba a 2024/2025. tanévre történő beiratkozás időpontja: 2024. június 27-28. (csütörtök-péntek)

A szülőknek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelenni a középfokú intézményben. A gyermek személyi igazolványát, az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványát, valamint a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát a beiratkozáskor be kell mutatni.

Azon tanulóinknak, akik jelenleg is az iskola tanulói személyesen kell beiratkozni a fenti időpontokban.

A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen (csak külső iskolákból érkezőknek), a KRÉTA rendszeren keresztül is megadhatók az intézmény számára, gyorsítva ezzel a középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamatát. A szülőknek az előzetes, elektronikus adatbeküldésre 2024. június 19. és 2024. június 26. közötti időszakban van lehetősége. 

2024.06.05-07. - 9.B kirándulás - Esztergom

Iskolánk 9.B osztályos tanulói 2024. június 5-7 között Esztergomban jártak osztálykiránduláson. Az első napon a gyerekek megismerkedtek a helyszínnel, majd a Mária Valéria hídon átsétáltak Párkányba, Szlovákia városába. A második napon meglátogatták a Vízügyi Múzeumot, az esztergomi várat, és a Bazilikát is. Délután pedig szabadfoglalkozás volt a szálláson, amely hozzájárult az igazán jó hangulat kialakulásához. A utolsó nap a visszaútról szólt, a diákok vidám pillanatokkal és szép emlékekkel tértek haza.

2024.06.14. - 2.B és 3.C kirándulás - Csongrád-Bokros Vadnyugati Város

A Vadnyugati Városban számos ügyességi játékot próbálhattak ki a gyerekek. Többek között patkóhajítás, aranymosás, állatsimogató és egy western bemutató is színesítette a programot. Köszönjük szépen a támogatását Csikós Sándor buszvezetőnknek!

 

2024.06.16. - Tavaszi olvasóverseny (3-4.osztályosok)

Nagy Balázs Levente (3.C osztályos tanuló) a HEBE Kft. kétfordulós tavaszi olvasóversenyén 3. és 4. osztályos korcsoportban országos első helyezést ért el.

 

2024.06.17. - 5.C kirándulás - Mártély

Az 5.C osztály 2024. június 17-én Mártélyra kirándult vonattal. A falu látnivalóinak megtekintése után az ártérben folytattuk utunkat. Árnyas fák alatt sétáltunk végig a tanösvényen, a tájékoztató tábláknál meg-megállva megismerkedtünk a holtág kialakulásának történetével, a régi tiszai halászat módszereivel, a növény- és állatvilággal. Nagy élmény volt látni a halakat a tiszta vízben, a mocsári teknőst, a kiskacsákat, a szürke gémeket és a bakcsókat, sőt még réti sasok is köröztek a magasban a fejünk fölött. A túra végén egy kvízkérdésekből álló feladatlapot töltöttünk ki a nap során tanultakról. A három legjobb eredményt elért csapat tagjai csokit kaptak, a többiek gumicukorral vigasztalódtak. Ezután a strandnál piknikeztünk, fociztunk, kiütőztünk, csapatépítő játékokat játszottunk és beszélgettünk. Nagyon tartalmas és kellemes napot töltöttünk el együtt ezen a gyönyörű helyen.

2024.06.15. - 3.B családi sportnap

A 3.B osztály 2024.június 15-én,  szombaton Családi sportnapot tartott. A családok különböző sportos játékokkal készültek a Hódtói Sportcentrum pályáira. Még egy tájfutó mátrix pálya is felállításra került, mely érdekes, izgalmas feladatnak minősült mindenkinek. Természetesen a Magyarország- Svájc meccset is közösen szurkoltuk végig. A közös pizzázás sem maradt el.

2024.06.09-14. - Kirándulás a Francia Riviérán

Iskolánk tanulói június 9. és 14. között tanulmányi kiránduláson vettek részt a francia riviérán. Az utazás első állomása a Garda-tó és Sirmione középkori városkája volt, ahol megtudtuk, hogyan alakult ki a legnagyobb olasz tó az utolsó jégkorszakban, és miért bolyong a kastély szelleme a parton. Egy ókori villa romjait is meglátogattuk, amely talán Catullus családjáé lehetett. A Veronában született költőre egy epigrammával emlékeztünk. Másnap Genova felé folytattunk az utazást. Európa egyik legsűrűbben lakott városközpontját Kolumbusz Kristóf szülőházától indulva fedeztük fel.

Napnyugtára érkeztünk a saint-tropez-i öbölbe. Kedden Grasse parfümgyárában megismerkedtünk az illatszergyártás titkaival, a parfümorgonával, és teszteltük a szaglásunkat. Délután Európa Grand Kanyonja következett, ahol a nehezen megközelíthető természetvédelmi területen a Verdon folyó egy 25 km-es szurdokot vájt a mészkősziklába. A Lac Sainte-Croix felől közelítettük meg a természeti látványosságot, ahol gyönyörködtünk a hasadékot elhagyó, tóvá szélesedő folyó türkiz színeiben. Az izgalmas hegyi szerpentint elhagyva még jutott idő egy kis tengerparti pihenésre is. Szerdán az ókori görög telepesek által alapított Nizzában látogattunk: a Promenade des Anglais-n tett séta után a Saleya piacon kóstoltunk helyi kézműves termékeket, mézédes gyümölcsöket, édességeket. Az óváros színes házakkal tarkított szűk utcácskáinak felfedezése után a Bellanda-toronyban elkészültek a „kötelező szelfik”, majd a kikötőben ringatózó yachtok felé vettük az irányt.

A délutánt a hegytetőre épült Saint-Paul-de-Vence-szal folytattuk, ahol a művészeti gyűjteményekben bővelkedő, kővel borított apró középkori utcácskák vezettek egészen Marc Chagall sírjáig. Néhány galette elfogyasztása közben a platánfák árnyékából figyeltük a pétanque-ot játszókat. A napot egy franciás vacsora elfogyasztásával zártuk. Csütörtökön Monacoba utaztunk, ahol éppen a hercegi palota előtti őrségváltásba csöppentünk. A palotában audioguide segítségével ismerkedünk a Grimaldi-ház és a luxuslakosztályok történetével, majd a kikötőtől a Forma-1 pályájának egy szakaszán haladva felkapaszkodtunk a hegyoldalba, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárult elénk. A Côte d’Azur színei és fényei még hosszan kísértek bennünket a hazafelé vezető úton.

Az utazást Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány támogatta

 

A kirándulás további képei itt megtekinthetők!

2024.06.13. - Fizika előadás Szegeden

Az SZTE meghívására Szegedre látogatott Anne L'Huillier professzor asszony (2023 fizikai Nobel-díj). Prof. Dr. Varjú Katalin felkérésére 2024.június 13-án "Attosecond pulses of light for the study of electrons" címmel előadást tartott érdeklődő középiskolás diákoknak az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston tantermében. Egyszerű, ám de szemléletes formában mutatta be kutatásának lényegét. Köszönet az iskola nyelvtanárainak, akik hathatós munkája révén a diákjaink idegen nyelvem mélyedhetnek el a tudományok világában.

2024.06.13. - 5.C osztálykirándulás - Szeged

Az 5.c osztály 2024. június 13-án tanulmányi kirándulás keretében Szegedre látogatott el.  Tram-trainnel utaztunk, majd városnéző séta során megismerkedtünk Szeged belvárosának legfontosabb látnivalóival. Fagyiztunk, és  végül megmásztunk 302 lépcsőt, hogy a Szegedi Dóm tornyából, 46 méteres magasságból csodálhassuk meg a gyönyörű kilátást. A toronyóra fölötti harangházban láthattuk a harangokat, kicsit meg is ijedtünk, amikor épp mellettünk ütött az óra.

2024.06.13. - 3.B osztálykirándulás - Ópusztaszer

Egy csodaszép, kalandos napot töltöttünk a 3.b osztállyal az Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkban. Az olvasmányélmények megelevenedtek, a múlt jelenné vált 2024.június 13-án. A Feszty körkép különleges varázsa magával ragadó volt gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Oldalak